Medicul care a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este Cătălin Denciu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a deputatului Emanuel Ungureanu. Medicul, care era de gardă la momentul tragediei, are arsuri pe 80% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu COVID-19.

Cătălin Denciu era medicul ATI de gardă sâmbătă seară, când a izbucnit incendiul.

“Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a spus managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

Medicul va fi transferat în Belgia, după evaluarea de la Floreasca. Spitalul Militar Redina Astrid din Belgia și-a dat acordul.

Reamintim că opt pacienți internați în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț afectată de incendiu au murit. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași au murit.