După un an 2020 total diferit, nici Crăciunul nu va fi altfel. Restricţiile au anulat toate evenimentele publice tradiţionale, dar există şi unii care au găsit alternative. În Germania a apărut prima piaţă de Crăciun care se vizitează din maşină. Iar în Italia, masca a devenit accesoriu şi pentru personajele din scena care prezintă Naşterea lui Iisus.

Acest târg de Crăciun din Bavaria este unul dintre foarte puținele organizate anul acesta în Germania, dar nu seamănă deloc cu cele din alți ani: poate fi văzut doar din mașină.

Vizitatorii trec prin fața standurilor și comandă mâncare sau suveniruri.

Organizatorul este proprietarul unei pensiuni și spune că a fost inspirat de restaurantele care au serviciu de tip drive in.

La această experiență contribuie decorul ce include inclusiv zăpadă artificială, care începe să cadă atunci când se apropie o mașină.

Anual, în Germania se organizează peste 2500 de târguri de Crăciun care atrag 160 de milioane de vizitatori. Toate au fost însă anulate în 2020 din cauza pandemiei.

Noul coronavirus a ajuns inclusiv în scena Nașterii lui Iisus. Unul dintre cei mai apreciați artiști italieni a realizat pentru acest Crăciun o lucrare inspirată de actuala criză sanitară.

Dintre toate personajele, doar pruncul Iisus nu are mască. Este un simbol prea puternic pentru a fi atins de umbra acestui virus, a declarat artistul italian.