Aproape 600 de oameni au participat duminică seara la un protest în Piața Victoriei din București, mulți dintre ei fără să poarte măști de protecție și fără să respecte distanţa.

Demonstranții au scandat “Jos guvernanții!”, “Jos masca!” și “Jos dictatura!”.

Printre ei s-au numărat şi unii care se opun vaccinării obligatorii.

Protestul din fața guvernului a avut loc cu doar câteva ore înainte ca noile măsuri anti-COVID decise de autorități să intre în vigoare.

Jandarmeria Bucureşti a transmis că a dat amenzi de 7.000 de lei unora dintre protestatari pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de coronavirus.

“În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane. (…) Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, arată Jandarmeria într-un comunicat transmis duminică seara.