Motivul pentru care nu s-au închis piețele agroalimentare în Mureș este acela că în județul Mureș nu există piețe agroalimentare care să funcționeze în spații închise, astfel că niciun astfel de obiectiv nu își va suspenda activitatea începând de astăzi, 9 noiembrie. Făcând haz de necaz, mureșenii se bucură acum de incompetența autorităților locale care nu au reușit sa construiască în zeci de ani nicio hală modernă destinată acestei categorii de servicii, în nicio localitate din județul Mureș.

Mai exact, pe niciun primar mureșean nu l-a interesat acest aspect extrem de important pentru susținerea producției locale, fie el provenind de la PNL/PSD/UDMR. Mai mult, ăia de la PNL Mureș se bat cu pumnul în piept cum au reușit ei să vorbească la telefon cu premierul și cum l-au convins să nu ne închidă piețele. Au uitat însă să spună că noi nu am avut de când sunt ei la putere, piețe agroalimentare care să funcționeze în spații închise.

Așadar, prin Hotărârea de Guvern 935 din 5 noiembrie 2020 au fost aduse unele modificări și completări la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Modificările care fac referire la piețele agroalimentare sunt următoarele:

„Art. 10 — (1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. (2) Prin excepție de la alin. (1), se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.”

MS / Foto: prefectura Mureș