Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem cascadă, în colaborare cu polițiști rutieri din județele limitrofe, respectiv Sibiu, Brașov și Harghita. Acțiunea a fost inițiată de polițiștii rutieri din Mureș.

În cadrul acțiunii, cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar, de 169 km/h, a fost atinsă de un șofer, care conducea un autoturism, pe DN 13A, în exteriorul localității, respectiv între localitățile Chibed și Ghindari, pe un sector de drum prevăzut cu limita de 90 km/h.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au aplicat 248 de sancțiuni contravenționale, dintre care 191 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, 30 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020, 22 reprezentând alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, aceștia au reținut 24 de permise de conducere, dintre care 15 pentru viteză și 7 pentru alte abateri, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.

Activitățile desfășurate au vizat, totodată, verificarea legalității efectuării transportului de persoane, dar și a modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ