De luni și terasele izolate termic vor fi închise, anunță oficialii. Autoritățile au clarificat și ce înțelege statul prin cuvântul „terasă”. Definiția figurează în ordinul care impune carantina parțială în România. Dar unii dintre patroni au găsit deja soluția ca să nu intre sub incidența restricțiilor.

„Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura. Dar ele devin spații închise. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, care rămane valabilă”, anunța în urmă cu câteva zile secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Vestea că terasele acoperite, izolate termic, vor fi închise și ele de luni a stârnit furie în rândul reprezentanților din domeniu. Spun că sunt multe alte locuri în care pericolul de infectare este infinit mai mare.

„La fiecare avem dezinfectant, hârtie pentru mese, pentru fiecare în parte, dezinfectant acolo pentru mâini, pentru clienți, un alt dezinfectant, aici. Acum avem două mese în tot restaurantul, distanțarea este respectată. Nu știu dacă la fel este respectată și dimineata în metrou sau în autobuz”, explică angajatul unui restaurant.

Patronii au și găsit soluția ca să rămână cu localurile deschise.

„Dacă ne uităm la definiția de caz, un spațiu închis este cel care are un acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare! Iar noi avem aici una din laturi, care este trasă, la fel și aici avem, avem acoperișul și cealaltă latură, acolo. Automat va trebui să renunțăm la această latură și iminent și la cealaltă pentru a nu fi considerat spațiu închis”, explică patronul unei astfel de terase.

Sursa: digi24.ro / Foto: colaj