Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, printre acestea numărându-se restricționarea circulației pe timp de noapte și trecerea școlilor în online, conform protv.ro

Declarațile lui Iohannis la începutul ședinței de Guvern:

– Suntem îngrijorați. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit. Trebuie să fim realiști. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

– Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

– Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară.

– Vrem să controlăm extinderea pandemiei, dar în același timp ne dorim să continuăm activitatea economică.

– Campania electorală se va desfășura în condiții foarte stricte.

– Democrația nu poate fi pusă în paranteză, alegerile trebuie să aibă loc chiar și în aceste condiții.

Imediat după declarațiile președintelui, premierul Ludovic Orban a precizat că toate măsurile anunțate de președinte vor fi transpuse într-o Hotărâre de Guvern, care va intra în vigoare luni, 9 noiembrie.

Sursa: protv.ro