Potrivit unei legi, polițiștii locali vor putea dispune ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Aceeaşi lege le-a pregătit o surpriză şi persoanelor care refuză să facă curăţenie în interiorul şi exteriorul locuinţelor. Primăria va putea interveni pentru a curăţa zona, cu mențiunea că nota de plată o va plăti proprietarul vinovat.

Dacă până în prezent, polițiștii locali puteau dispune doar ridicarea mașinilor abandonate, de azi înainte ei vor putea dispune și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Noua lege prevede că autoturismul nu mai e transportat la locul de depozitare dacă proprietarul sau șoferul apare la locul ridicării și este de acord să suporte cheltuielile operațiunii.

Legea votată de deputați obligă instituțiile publice, persoanele fizice și juridice să mențină curățenia atât în interiorul proprietăților, cât și în curți sau în împrejurimi. În caz contrar, autoritățile locale pot interveni pentru a-i scăpa pe vecini de focarele de infecție. Nu înainte ca proprietarul vizat să fie notificat.

Proiectul de lege a fost votat Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

MS / Foto: caracter informativ