Noul primar al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, revine cu clarificări după ce a decis, săptămâna trecută, închiderea Pieței de vechituri din municipiu. Pentru o corectă informare redăm integral anunțul acestuia.

“După cum știm cu toții, condițiile de igienă ⚕️ din Piața de Vechituri, închisă ⛔️ pe o perioadă de 3️⃣0️⃣ de zile ca urmare a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgu Mureș săptămâna trecută, sunt precare. În această perioadă, încercăm să găsim soluții și la această problemă. Înțeleg situația dificilă a micilor comercianți de la Piața de Vechituri, cunoscută și sub denumirea de „Ócska Piac”, care din asta 💵 trăiesc.

Pe de altă parte, Târgu Mureșul a trecut de rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de 3️⃣ la mia de locuitori, în fiecare zi fiind raportate zeci de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus ☣️, la nivel de județ, precum și reconfirmări. În spitalele mureșene sunt internate la acest moment aproape 4️⃣0️⃣0️⃣ de persoane confirmate pozitiv. 😷

Decizia luată are la bază atât datele comunicate de Direcția de Sănătate Publică Mureș, cât și măsurile stabilite prin H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
Pentru ca situația să dureze cât mai puțin, fac din nou un apel către cetățenii municipiului, la responsabilitate și respectarea regulilor
“, a transmis noul primar.