Belgia, Germania și Grecia vor face acest pas de luni și timp de o lună și jumătate își vor suspenda toate activitățile neesențiale. În plus, se va restricţiona drastic libertatea de mișcare a oamenilor. Germania și Anglia se alătură și ele.

De luni și până la jumătatea lunii decembrie Belgia se oprește în loc. Se închid toate magazinele, saloanele de înfrumusețare, instituțiile de cultură și sălile de sport. Nici supermarketurile nu mai au voie să vândă decât mâncare și produse considerate esențiale, iar telemunca devine obligatorie.

Și cele mai populate zone ale Greciei, inclusiv capitala Atena, intră timp de o lună într-o carantină parțială, așa cum a numit-o șeful guvernului.

Școlile și supermarketurile rămân deschise, dar se extinde interdicția de a circula noaptea impusă de săptămână trecută în marile orașe Atena și Salonic. Șeful guvernului spune că această lună de restricții este un plan prin care speră să nu afecteze Crăciunul.

Restricții similare, care au închis tot ce înseamnă HORECA, divertisment, cultură și sport, sunt deja în vigoare în Franța, Polonia și Cehia. Urmează Germania și Anglia care se vor alătura acestui club.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie şi le-a cerut englezilor să stea acasă pentru ca sistemul naţional de sănătate (NHS) să fie protejat, transmite News.ro