Numărul localităților din țară unde s-a depășit pragul de infectare cu coronavirus a crescut cu peste 100 în ultima săptămână. Pe 21 octombrie, 255 de localități aveau rata de incidență de peste 3 la mie, acum sunt 368. Cu toate acestea, în unele situații, autoritățile locale ezită impunerea carantinei, chiar dacă pragul îmbolnăvirilor a ajuns la peste 8 la mia de locuitori. Cifrele au fost comunicate în ședința de guvern de miercuri seară.

Întrebat în câte localități s-a înregistrat o rată de incidență de peste 3 la mie, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că sunt 368 de cazuri.

Aici, comitetele județene au aplicat deja regulile din hotărârea de guvern.

“Avem 3 localități în județul Maramureș, două în județul Cluj, două în județul Neamț, una în județul Galați și una în județul Constanța care se află sub carantinare”, a declarat Raed Arafat.

“Se simte o reticență în unele zone de a carantina chiar când rata a depășit și 8, și 9 la mie”, a adăugat Arafat. Premierul i-a cerut un exemplu, iar șeful DSU a numit Odorheiul Secuiesc, unde a cerut reanalizarea situației.

MS / Foto: caracter informativ