Județul Cluj este primul din țară unde s-a depăşit incidenţa cumulată de patru la mia de locuitori. Sunt mai multe localități unde s-au luat deja de o săptămână măsuri restrictive, printre care și în municipiul Cluj Napoca. Aici se înregistrează mai nou și un focar de infecție la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Incidența cumulată a ajuns la 4,09 la mie. Patru localități din județ se pregătesc și ele de scenariul roșu după ce au depășit pragul de trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. La Căianu, Ciurila, Gilău și Mănăstireni, începând cu miezul nopții, se vor impune noi restricții, printre care obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise și trecerea la sistemul online a activității școlilor din aceste comune.

Conform GCS, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus este de 4,09 în Cluj; 3,81 în Bucureşti; 3,72 în Alba; 3,43 în Sălaj; 3,39 în Timiş şi 3,22 în Harghita.

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-au înregistrat 18 cazuri de infectare, din 40 de angajați cât au fost testați pe 26 octombrie. 12 dintre aceștia ocupă funcții la sediul unității, iar șase cadre își desfășoară activitatea pe teren.

După primirea rezultatului pozitiv, angajații au fost izolați și sunt monitorizați telefonic. De asemenea, persoanele care au intrat în contact direct cu cei infectați au fost testate și se așteaptă rezultatele. Instituția transmite că starea cadrelor militare confirmate cu COVID-19 este bună.

MS / Foto: caracter informativ