Fostul preot Cristian Pomohaci a fost găsit vinovat pentru evaziune fiscală, după ce a închiriat 11 apartamente fără să plătească taxe și impozite, prejudiciind statul cu 150 mii euro.

Astfel, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât menținerea sentinței inițiale, dar i-a înlăturat lui Cristian Pomohaci obligația de a nu părăsi țara. Pe lângă cele 12 luni de închisoare cu suspendare, Pomohaci va trebui să meargă la unul sau mai multe programe de reintegrare socială. Acesta trebuie să facă ,de asemenea, muncă neplătită în folosul comunității, timp de 90 de zile, în beneficiul Primăriei Rebrişoara.

”Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate.”, arată sentința, ce a fost pronunțată vineri și este definitivă.

Cristian Pomohaci, despre care s-a auzit că ar practica și exorcizări, are o avere estimată la 1,75 de milioane de euro. Fostul preot ar deține 40 de imobile, dintre care 25 de apartamente, 9 terenuri și construcții, 5 terenuri și garaj.