În Târgu Mureș, creștinii de rit ortodox, catolic și protestant vor putea să-și comemoreze morții în perioada 31 octombrie-1 noiembrie, dar în condițiile impuse de legislația privind limitarea răspândirii cu COVID-19! Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, îndeamnă la prudență și respectarea regulilor!

În perioada 31 octombrie-1 noiembrie 2020, creștinii de rit ortodox, catolic și protestant din Târgu Mureș marchează Ziua Morților, tradiție importantă în toată Transilvania. Ca urmare, târgumureșenii sunt invitați să meargă la cimitire, la fel ca în fiecare an, dar cu multă prudență. Reprezentanții municipalității solicită păstrarea distanțării fizice, purtarea măștilor de protecție, precum și folosirea dezinfectantului, se arată într-un comunicat emis de Primăria Târgu Mureș.

HU: 🇭🇺 A világjárvány nem gátolja a Világítást! Marosvásárhelyen az ortodox, a katolikus és a protestáns vallású keresztények az október 31. – november 1. közötti időszakban megemlékezhetnek halottjaikról, azonban a COVID-19 terjedésének megfékezése érdekében meghozott jogszabályok által előírt feltételek mellett! Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármestere, Soós Zoltán elővigyázatosságra és a szabályok betartására kéri a lakosságot!

2020. október 31. – november 1. között az ortodox, a katolikus és a protestáns vallású marosvásárhelyi keresztények az Erdély-szerte kiemelt hagyománynak számító Halottak napját (Mindenszentek ünnepét) tartják. A marosvásárhelyieket arra kérik, az elmúlt évekhez hasonlóan menjenek ki a temetőkbe megemlékezni, de legyenek elővigyázatosak, óvatosak. A városvezetés a fizikai távolság betartását, védőmaszk viselését, valamint kézfertőtlenítő használatát kéri a lakosságtól.

Sursa: comunicat Primăria Târgu Mureș