Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Se discută (…) de un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuţii cu comunitatea europeană, suntem angrenaţi, avem o primă tranşă care ar trebui să vină în sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă. (…) Este o luptă grea, este o luptă dramatică. (…) Lumea trebuie să înţeleagă că acele restricţii pe care le impunem acum vor merge şi două-trei săptămâni după ce numărul cazuri va scădea. Fiindcă numai aşa putem limita ceea ce se întâmplă în acest moment. (…) Am pregătit şi unităţi sanitare în care să putem trata separat pacienţi cu gripă şi pacienţi cu infecţie SARS-CoV-2″, a explicat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a subliniat că regulile impuse trebuie să fie respectate într-o asemenea situaţie de criză. Potrivit acestuia, în ultimele 3 – 4 săptămâni s-a căutat să se mărească numărul de paturi de terapie intensivă, reiterând că pandemia de COVID-19 “se tranşează” în pre-spital, iar lupta cu noul coronavirus este una comună.