Medicii din România care luptă împotriva epidemiei de Covid-19 vor intra în „logica medicinei de dezastre”, a declarat, astăzi, șeful DSU și a multor altor acronime, Raed Arafat, într-o videoconferință organizată de profit.ro.

„Am anticipat această situație, presiunea asupra sistemului de sănătate este evidentă. Nu mai vorbim de epidemiologie acum. Deja intrăm în logica medicinei de dezastre. Trebuie un management diferit față de măsurile de prevenție”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a menționat totuși că măsurile de prevenție trebuie să continue, acestea fiind cele mai importante pentru oprirea răspândirii Covid-19.

„În același timp, acum ne confruntăm cu o situație care necesită aplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata și asista numărul cel mai mare de pacienți posibil. Sistemul trebuie să se adapteze în acest sens”, a spus secretarul de Stat.

Fluxul de pacienți internați la terapie intensivă, care îngreunează în prezent sistemul de sănătate, este o urmare a zilelor în care în România au fost confirmate 4.000-5.000 de cazuri de Covid-19, consideră Arafat, menționând că acest aflux de pacienți ar urma să dureze până la șase săptămâni.

Sursa: protv.ro