Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au depistat un bărbat, din judeţul Mureş, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din Ungaria, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune, în urma căreia au identificat şi reţinut un bărbat, de 43 de ani, din comuna Păsăreni, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune.

Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare maghiare din data de 27.07.2020.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, urmând fi prezentat instanţei de judecată pentru validarea mandatului european de arestare.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.