Sute de persoane au fost reținute la Roma și Varșovia. Iar la Berlin, poliția a patrulat pe străzi în timpul nopții. Italia a anunțat cu puțin timp în urmă noi restricții, valabile de mâine, o lună de zile: program redus pentru baruri și restaurante, până la ora 18.00, și închiderea sălilor de sport, a cinematografelor și teatrelor.

10.000 de decese în Germania de la începutul pandemiei, a anunțat Institutul de Sănătate Publică. Și aici, ca în multe țări din Europa, crește numărul infectărilor, peste 14.000 zilnic.

Autoritățile germane au înăsprit restricțiile, în special în privința adunărilor publice, restaurantelor și cluburilor de noapte. 100.000 de polițiști sunt mobilizați pentru respectarea legii.

WILFRED WENZEL, ofiţer de presă, poliţia din Berlin: “Nu au fost arestări în această noapte, dar au fost unul, două incidente mici legate de oameni care s-au adunat în grupuri prea mari.”

În Polonia au intrat în vigoare noi restricții, după ce premierul a declarat că întreaga țară este zonă roșie. La Varșovia, mii de oameni au protestat față de măsurile anti-COVID , iar unii s-au bătut cu polițiștii.

Scene similare au avut loc la Roma, unde s-au încălcat restricțiile de circulație. Protestul neautorizat a fost organizat de o formațiune de extrema dreaptă.

MS / Foto: caracter informativ