În județul vecin, Harghita, noaptea trecută, s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din acest sezon din ţară, minus 7,4 grade Celsius. Chiar și la stațiile de pe vârfurile Omu și Ceahlău au fost temperaturi mai crescute. Ceața a făcut ca frigul să fie resimțit și mai puternic.

La stația meteo din Miercurea Ciuc s-au înregistrat două nopţi la rând temperaturi negative. În depresiunea Ciucului, din cauza ceții dense, răsăritul soarelui a creat un peisaj fantastic.

„Este o zonă foarte frumoasă, nu degeaba i se spune Grădina Zânelor. Locuitorii de aici s-au obișnuit cu aceste temperaturi și frigul are frumusețea lui, dar merită să vii aici și să te minunezi că mai sunt locuri frumoase pe lume.”

Mercurul a indicat pe timpul nopții timp de mai multe ore minus 6 grade Celsius iar în jurul orei 4.30 temperatura a scăzut până la minus 7,4 grade Celsius. A fost chiar mai frig decât la staţiile meteo de pe vârfurile Omu şi Ceahlău unde s-au înregistrat minus 2 grade, respectiv plus două grade Celsius.

Localnicii sunt obişnuiţi cu temperaturile sub pragul îngheţului în această perioadă aşa că s-au îmbrăcat gros şi au fost nevoiţi să îşi caute racletele ca să curețe gheaţa de pe parbrize. În case, au pornit deja centralele termice de peste de două săptămâni.

MS / Foto: caracter informativ