Preşedintele Klaus Iohannis a suținut în această după-amiază o declarație de presă în care a anunțat că “actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie anul viitor, așa cum lasă se înțeleagă unii.”

Klaus Iohannis a răspuns și la întrebarea privind posibilitatea reînchiderii tuturor activităților în România.

“În acest moment, nu discutăm despre lock-down, adică închiderea tuturor activităților, ci căutăm soluții care permit îngrădirea răspândirii virusului, dar continuarea activităților esențiale. În aceasta abordare trebuie să analizăm și orgnizarea alegerilor parlamentare. A închide țara, nu este o soluție. După care, ce facem? Iarăși trebuie să începem de la 0. Trebuie găsit un just echilibru care ne permite să ne continuăm viața. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă reușesc oamenii de știință să găsească un vaccin”, a spus președintele.

‼️LIVE ACUM‼️Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă, după recordul de noi cazuri de infectare de azi — https://bit.ly/3ocreDMCitește și Un mare oraș din România, la un pas de scenariul roșu — https://bit.ly/2Tg10C6Un medic de la Colentina dezvăluie: cu ce medicament extrem de banal s-a tratat el de Covid >>> https://bit.ly/2T9CfaWNumăr șocant de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Este foarte grav ce se întâmplă la ATI —> https://bit.ly/34hl8u7

Publicată de StirileProTV pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Sursa: protv.ro