În perioada 19 – 30 octombrie a.c., poliţiştii mureşeni efectuează, în judeţul Mureş, acţiuni de verificare a autovehiculelor care efectuează transport şcolar de elevi şi transport public de persoane.

Activităţile se desfăşoară în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară şi vizează respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus, diminuarea riscului de victimizare rutieră a elevilor care se deplasează cu aceste mijloace de transport.

Poliţiştii vor verifica modul de respectare a normelor rutiere în vigoare de către conducătorii auto ai mijloacelor de transport menţionate precum şi legalitatea modului de desfăşurare a activităţii de transport.

Până în prezent, au fost verificate peste 55 de autovehicule de transport şcolar şi autovehicule de transport public.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 45 de sancţiuni în valoare de 11.950 de lei, astfel:

– 3 sancţiuni pentru autovehiculele de transport şcolar dintre care 2 la OUG 195/2002 şi una la Legea 55/2020.

– 43 de sancţiuni pentru autovehiculele de transport public de persoane dintre care 7 la OUG 195/2002, 3 la HG 69/2012, 33 la Legea 55/2020

Poliţiştii de la Siguranţa Şcolară, alături de ceilalţi colegii ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi poliţişti locali vor continua acţiunile de verificare a modului în care cetăţenii şi călătorii respectă măsurile de protecţie şi prevenire a infectării cu acest virus.
Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanţarea fizică şi să poarte masca de protecţie

Scopul nostru nu este aplicarea de sancţiuni, ci ca toţi să conştientizeze că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, de aceea nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Suntem şi vom fi prezenţi în permanenţă la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!

IPJ Mureș / Foto: arhiva