Primarul Sófalvi Szabolcs din Sângeorgiu de Mureș a anunțat informații actualizate depre cele peste 25 de cazuri COVID-19 din localitate, între care și un bebeluș de doar 3 săptămâni. Publicăm integral anunțul primarului:

Vești ACTUALE din Sângeorgiu de Mureș. AKTUÁLIS hírek Marosszentgyörgyről: Și bune ..și rele. Jó..és kevésbé jó hírek:
Din fericire la 13 persoane (care au fost testate Covid19 pozitiv în perioada 28 septembrie-2 octombrie) le-a expirat perioada de 14 zile în care au stat în izolare. Acești consăteni de-ai noștri se simt bine, și își reiau activitatea cotidiană. Trei persoane se află în continuare la spital, starea lor este stabilă.

În ultima săptămână, din păcate, alți sângeorzeni au contactat virusul, astfel numărul persoanelor depistate pozitiv rămâne peste 25 în comuna noastră. Între persoanele infectate se află și un bebeluș de doar 3 săptămâni și mama lui, care au “primit” virusul la spital. De atunci se află internate, dar starea lor este bună, fără nicio simptomă (așa cum m-a informat astăzi mama bebelușului).
Și la Grădiniță a fost depistată Covid pozitiv o educatoare (cu domiciliul în Tg. Mureș), activitatea grupei fiind suspendată timp de 14 zile.
Săptămâna viitoare ”ies” din izolare încă 12 persoane care au fost testate pozitiv în perioada 3-10 octombrie.

Colegii mei de la Primărie, care, și ei la rândul lor au fost infectate cu virusul SARS – COV -2, se simt mai bine, la sfârșitul săptămânii viitoare expirând la unul dintre ei, perioada de 14 zile de izolare. Activitatea de relații cu publicul rămâne suspendată, dar vom continua să lucrăm și să răspundem telefonic, prin e-mail, fax sau prin poștă la toate solicitările oamenilor.
Să dea Dumnezeu vindecare la toate persoanele bolnave! Și vă rog, respectați măsurile impuse de autorități, inclusiv de purtare a măștii, atât în spațiile închise cât și în cele deschise, aglomerate. În câteva zile se va ajunge, cu siguranță, la obligativitatea purtării măștii în TOATE spațiile deschise.

Multă sănătate tuturor!
Isten gyógyító ereje járja át a beteg honfitársaink testét, mi pedig vigyázzunk egymásra és tartsuk be a hatósági szabályokat még ha olykor túlzásnak is tűnnek!”
, a transmis primarul.