Prefectura și Inspectoratul Școlar Județean Mureș anunță scenariu roșu pentru unitățile de învățământ din șapte localități din județul Mureș.

În conformitate cu adresa transmisă de Direcția de Sănătate Publică Mureș, din cauza ratei de incidență cumulată a cazurilor mai mare de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din 7 unități administrativ teritoriale ale județului Mureș vor funcționa în scenariul 3 (roșu) începând cu data de 19 octombrie 2020: Municipiul Târgu Mureș; Ungheni; Cristești; Cozma; Sâncraiu de Mureș; Sângeorgiu de Mureș; Sântana de Mureș.

Timp de 2 săptămâni, elevii și cadrele didactice din aceste unități școlare își vor desfășura activitățile instructiv-educative on-line, se arată în comunicatul ISJ Mureș.

Astăzi, mai multe localități din județul Mureș au depășit rata de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor de infectări cu Sars-Cov-2 la nivel județean, în ultimele 14 zile. Este vorba de Târgu-Mureș, Ungheni, Cozma, Cristești, Sâncrai , Sângeorgiu de Mures, Sântana de Mureș. Astfel, începând de mâine, 19 octombrie, UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PUBLICE ȘI PRIVATE DIN ACESTE LOCALITĂȚI VOR FUNCȚIONA ÎN SCENARIUL ROȘU, cu participarea exclusiv online la cursuri a preșcolarilor și școlarilor, transmite Prefectura Mureș.

MS / Foto: caracter informativ