Delgaz Grid sistează temporar alimentarea cu gaze naturale luni, 19 octombrie, începând cu ora 8:00, în unele localităţi din Mureş, pentru efectuarea unor lucrări la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, potrivit unui comunicat al companiei.

Este vorba despre localităţile: Sântana de Mureş, Chinari, Curteni, Bărdeşti şi pe strada Voinicenilor din Târgu Mureş.

Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, începând cu ora 18:00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid.

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 81.900 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat la stat impozite şi taxe de 2,3 miliarde de euro.

Sursa: EON / Foto: caracter info