În marile orașe, trotinetele electrice care pot fi închiriate au devenit, în ultima perioadă, o alternativă de transport și sunt din ce în ce mai utilizate, nu și în Mureș.

Totuși, acest lucru aduce și unele probleme. În județul vecin, la Cluj-Napoca, pentru o bună perioadă de timp trotintele erau parcate peste tot, blocând trotoarele, stațiile de autobuz sau unele dintre ele ajungeau chiar în mjlocul drumului.

Pentru a nu mai avea parte de așa ceva, Clujul va fi primul oraș din România care va avea un Regulament pentru trotinetele electrice.

Regulamentul se adresează în primul rând firmelor care dețin trotinetele. Acestea trebuie să plătească o taxă anuală pentru ocuparea domeniului public și riscă amenzi dacă regulile sunt încălcate.

Spre exemplu, dacă o trotinetă este parcată ilegal, firma are la dispoziție 90 de minute să o ridice, altfel acestea vor fi ridicate de Primărie la fel precum autoturismele.

Aeară a avut loc o dezbatere publică online pe această temă, iar mai apoi regulamentul va fi votat în ședința de Consiliu Local.