În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 210 forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, precum şi peste 145 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 900 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2500 de lei. 
Dintre acestea 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. 

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu precum şi în mijloacele de transport, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

IPJ Mureș / Foto: caracter informativ – arhiva