Coronavirus Warning cordon tape and men wearing protective suit

În ultimele zile, trei localități din județul Mureș au fost încadrate în zona roșie privind incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba de Corunca, Brâncovenești și Papiu Ilarian care au peste 3 cazuri la mia de locuitori.

“Localitățile Brâncovenești, Corunca și Papiu Ilarian (sunt zonele roșii) care au peste 3 cazuri la mia de locuitori și ca atare școlile au intrat în scenariul 3, respectiv studiu online. Vorbim de comună în ansamblu, unitatea administrativ teritorială în ansamblu. La Primăria din Sângeorgiu sunt mai multe cazuri, dar nu e focar, deocamdată, dar sunt cazuri și în instituția respectivă. Anchetele sunt în curs și s-au luat măsuri suplimentare de dezinfecție, de program cu publicul, astfel încât să se limiteze răspândirea virusului”, a declarat pentru radiomures.ro, directorul DSP Mureș, dr. Iuliu Moldovan.

De asemenea, în alte câteva localități mureșene numărul cazurilor confirmate pozitiv sunt din ce în ce mai multe, apropierea de scenariul roșu fiind aproape iminent.