Cehia a anunțat nu mai puțin de 8.618 de îmbolnăviri noi în ultimele 24 de ore, iar olandezii se confruntă și ei cu un număr record de infectări zilnice – 6.500. În Ucraina a fost depășit sâmbătă, pentru prima oară, pragul de 100 de morți.

Europa depășește 100 de mii de cazuri noi de COVID pe zi. Distanțarea fizică, masca de protecție și ventilarea spațiilor închise sunt cele 3 recomandări de bază asupra cărora insistă, din nou, Organizația Mondiala a Sănătății. Experții le cer guvernelor europene să ia măsuri decisive pentru a întrerupe lanțul îmbolnăvirilor.

Pe fondul avalanșei de noi cazuri din Cehia – 8.618 în 24 de ore, guvernul a înăsprit restricțiile. Cehii nu mai pot merge la mall decât câte doi. Fac excepție familiile cu copii mai mici de 15 ani. Se recomandă limitarea internetului în centrele comerciale, pentru că adolescenții au obiceiul de a se aduna în mall-uri pentru netul gratis. De azi, se închid toate instituțiile de cultură.

Polonia nu exclude intrarea în stare de urgență. De 4 zile, numărul de noi cazuri COVID e de peste 5 mii.

Aproape 5 mii de cazuri în 24 de ore și în Germania, unde cancelarul Angela Merkel atrăgea atenția că urmează săptămâni cruciale. La Berlin și Frankfurt au intrat în vigoare noi restricții – barurile se închid la ora 20.00, iar vânzările de alcool au fost restricționate.

La Londra, poliția a intervenit pentru a-i împrăștia pe tinerii care azi noapte chefuiau în stradă. Polițiștii au fost huiduiți, dar, în cele din urmă, tinerii au plecat acasă.

MS / Foto: caracter informativ