Situația generată de explozia de cazuri de coronavirus aduce și o serie de măsuri dure. În Cluj-Napoca și în 13 localități, restaurantele și barurile își suspendă activitatea în interior, se închid teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc. În plus, organizarea de nunți, botezuri și petreceri în interior este interzisă. Restricțiile vor fi impuse pentru o perioadă de 10 zile.

Nici nu-i de mirare că s-a ajuns aici, pentru că foarte mulți nu respectă nicio regulă. Dornici de distracție și de voie bună, cei mai mulți dintre petrecăreții adunați în centrul Clujului stăteau umăr lângă umăr, iar masca lipsea cu desăvârșire. Câteva străzi mai încolo, aceeași situație, doar motivul petrecerii era diferit. De azi, însă, toate aceste localuri vor fi goale, iar pe uși va fi pus lacătul. Este o lovitură grea pentru patroni, mai ales că se apropie perioada rece a anului și clienții nu vor mai sta la terase.

Tot de luni se închid și teatrele, după o lună în care își reluaseră activitatea cu publicul.

Deocamdată, măsurile sunt pentru 10 zile, dar dacă rata cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 nu va scădea, există posibilitatea prelungirii acestor restricții.

MS / Foto: caracter informativ