Un bărbat de 41 de ani din Sângeorgiu de Mureș, judeţul Mureş, a fost reţinut de poliţişti, după ce ar fi încercat să răpească de pe stradă, în comuna Nimigea de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud, o fată de 12 ani.

Potrivit Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, un bărbat din comuna Nimigea de Jos a sunat, miercuri, la 112 pentru a sesiza că fiica sa, în vârstă de 12 ani, ar fi fost abordată de un necunoscut care i-ar fi solicitat să se urce cu el în maşină. Fata a refuzat însă.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz, pentru tentativă la lipsirea de libertate în mod ilegal.

“În după-amiaza acestei zile, politiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, au identificat, pe raza localităţii Romuli, un bărbat in vârstă de 41 de ani, din judeţul Mureş, bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de lipsire de libertate in mod ilegal”, a transmis Polişia Bistriţa-Năsăud.

Potrivit mesager24.ro, suspectul a mărturisit că se întorcea de la Borșa, unde a efectuat lucrări de întreținere a unui utilaj. Inițial, el nu a recunoscut că ar fi încercat să răpească copila la Nimigea de Jos, spunând că a oprit maşina în altă localitate pentru a vorbi cu două fete, însă probele și martorii de la Nimigea de Jos l-au contrazis.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: news.ro