Măştile de protecţie oferite gratuit de Guvern cu întârziere familiilor şi persoanelor defavorizate sunt și acum greu de distribuit. Oamenii nu merg să le ridice și, de multe ori, angajații Direcției de Asistență Socială nu-i găsesc pe beneficiari nici la domiciliu.

Doar în unu din 7 sau chiar 10 cazuri găsesc pe cineva acasă angajații Direcției de Asistență Socială pentru a da măștile gratuite.

Angajații statului trec la pasul doi, lasă un bilet în ușa sau în cutia poștală, prin care anunță potențialii beneficiari că sunt așteptați să-și ridice măștile gratuite. Aceasta e adeseori o soluție mai eficientă.

Direcția de Asistenta Socială Brașov a primit în septembrie măști pentru 6200 de brașoveni care au pensii de până la 800 de lei sau beneficiază de alocații sau ajutoare sociale. Toate ar fi trebuit împărțite în 3 zile, așa că Direcția și-a luat măsuri să facă față numărului mare de beneficiari. Până acum, nici măcar un sfert dintre ei nu au intrat în posesia măștilor. 50 de măşti de protecție revin persoanelor defavorizate pe baza documentelor doveditoare, respectiv act de identitate, cupon pensie sau certificat de handicap.

MS / Foto: caracter informativ