Starea de sănătate a preşedintelui SUA Donald Trump, contaminat cu COVID -19, continuă să se ″amelioreze″⁣ şi ar putea fi externat luni, au declarat duminică medicii săi.

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat medicul Casei Albe Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed, potrivit Agerpres.

“La fel ca în cazul oricărei boli, există urcuşuri şi coborâşuri”, a spus el.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, continuă tratamentul cu medicamentul antiviral remdesivir, care împiedică replicarea virusului, şi de asemenea i se administrează dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe, a precizat dr. Sean Conley.

În România, o cutie cu 5 fiole de dexametazonă injectabilă costă aproximativ 7-8 ron.

“Speranţa noastră este să-l scoatem din spital mâine şi să continuăm tratamentul de la Casa Albă”, a spus dr. Garibaldi.

Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că a fost testat pozitiv pentru COVID -19 şi şi-a întrerupt campania.

Mai mulţi membri ai anturajului său sunt de asemenea infectaţi, inclusiv soţia sa Melania.

Sursa: protv.ro