A fost declanșat planul roșu de intervenție și 65 de pompieri și paramedici, din 7 echipaje, au intervenit la locul unui accident cu 10 români. Microbuzul în care aceștia călătoreau spre Salzburg s-a răsturnat după o coliziune cu un camion fiind avariat serios, transmite Observatornews.ro.

“Un român în vârstă de 32 de ani și-a condus camioneta, cu alte opt persoane din România, în direcția Salzburg. A existat o ușoară coliziune cu un vehicul greu la joncțiunea Haid, din motive necunoscute, condus de un sârb de 41 de ani. Vehiculul șoferului de 32 de ani a derapat, a lovit balustrada din deapta, s-a rostogolit și s-a răsturnat, rămânând pe plafon, grav deteriorat. În accident, trei ocupanți ai autoutilitarei au fost răniți. Au fost duși la UKH și la Kepler Uniklinikum Linz.”, a anunțat poliția, citată de laumat.at.

“Zece persoane au fost implicate în accident, dintre care trei au fost rănite, două grav și una ușor. Când salvatorii au sosit la locul accidentului, s-a constatat că un microbuz era răsturnat. După investigații suplimentare, s-a descoperit apoi că zece persoane se aflau în el. Oamenii au fost evalați și doar trei erau răniți, mulțumesc lui Dumnezeu, restul erau nevătămați. Provocarea a fost că era un microbuz românesc, dialogul trebuia să aibă loc în limba engleză. Crucea Roșie a venit cu cinci vehicule de ambulanță și două vehicule de ambulanță locale.”, a relatat Wolfgang Rabeder, ofițer de serviciu de la Crucea Roșie Linz-Land.