În plină campanie electorală, 19 septembrie 2020, CJ Mureș, pune pe SEAP, anunț pentru Achiziția unor resturi scheletice de rinocer lânos în cadrul proiectului „Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Tîrgu Mureș” condus de noul primar Soos. Valoarea este de 445 mii lei fără TVA, adică aproape o sută de mii de euro!

“Fiind proiect pe fonduri europene si rinocerul lânos fiind un animal specific zonei noastre europene, chiar poate să aiba un impact deosebit. Cineva il are la vinzare si atunci este bine sa se cumpere daca sunt bani de dat moka de la UE.

Rinocerul lânos (Coelodonta antiquitatis) este o specie dispărută de rinocer, care a fost comună pentru toată Europa și Asia de Nord în epoca Pleistocenului și a ultimei ere glaciare. Numele genului Coelodonta înseamnă „dinte cavitate”.
Era prin zona acum 0,35-0,01 milioane ani.

Este bine ca dupa zeci de ani cladirea de pe strada Horea va fi renovata.
Cred ca vor fi multi furnizori de resturi de rinocerului lînos.
Mai rămîne sa dezvolte ceva aplicatie AR/VR sau sa foloseasca artivive.com , iar cind pui pe aceste resturi camera foto a telefonului din aplicatia Artivive, atunci din contul Muzeului sa aduca o animatie, un film prin care sa fie prezentate detalii despre acest animal specific Transilvaniei.

Chiar sunt curios de la cine se va cumpara,” a scris Dan Mașca, într-o postare pe facebook.

Iată și câteva anunțuri asemănătoare, dar la prețuri considerabil mai mici:

MS / Foto: colaj caracter informativ