Valul doi al epidemiei aduce pentru a patra zi la rând peste 2.000 de cazuri noi. S-au declarat oficial sute de români care au murit în ultimele zile de coronavirus. Pacienţii în stare gravă sunt mutaţi de la Bucureşti la Târgu Mureş cu elicopterul, pentru că secţiile de Terapie Intensivă sunt pline, transmite observator.tv.

În Capitală, secţiile ATI sunt pline. Elicopterele Ministerului de Interne au transferat în ultimele zile bolnavi în stare gravă la Târgu Mureş pentru că nu mai sunt locuri în Bucureşti. Oficialii se gândesc să transforme din nou Spitalul Colentina în suport Covid, conform aceleiași surse.

Reamintim că până astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 4.947 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Totodată, în unitățile sanitare din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.734. Dintre acestea, 583 sunt internate la ATI. 

De asemenea, în județul Mureș, față de ziua precedentă au fost înregistrate 45 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

MS / Foto: colaj caracter info