Doi bărbaţi bănuiţi că ar fi sustras prin violenţă un lingou de aur, la momentul efectuării unei tranzacţii, au fost depistaţi de poliţiştii din Mureş.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, a reieşit faptul că, la data de 12 septembrie a.c., o femeie, de 29 de ani, din judeţul Mureş, împreună cu fratele acesteia, s-ar fi întâlnit, în municipiul Târgu Mureş, cu doi bărbaţi, pentru a le vinde acestora din urmă un lingou de aur.

În momentul înmânării bunului în cauză unuia dintre bărbaţi, pentru a-l verifica, acesta l-ar fi sustras, iar, prin exercitarea de acte de violenţă, cei doi şi-ar fi asigurat scăparea.

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti, au fost identificaţi doi bărbaţi, de 34, respectiv 40 de ani, ambii din Târgu Mureş, bănuiţi de comiterea faptei.

Totodată, lingoul de aur, cântărind 100 de grame, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a fost recuperat şi restituit victimei.

În baza probelor administrate, la data de 1 octombrie a.c., faţă de cei în cauză poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar, astăzi, urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propuneri legale.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

IPJ Mureș / Foto: caracter informativ