Pictura murală realizată de IRLO, în cadrul ediției a 2-a a proiectului Metamorfoze, pe zidul de pe strada Cutezanței, este finalizată. Un zid lung de peste 300 de metri din cartierul Tudor Vladimirescu a fost transformat într-o adevărată operă de artă. Piesa centrală a picturii murale este o pereche de ochi înaripaţi ce veghează asupra unei intersecţii. 

În sfârşit s-au putut finanţa proiecte de artă stradală, în Târgu Mureş, pe banii comunităţii. La nivel de costuri, onorarii plus materiale, din bugetul comunităţii va costa aproximativ 10.000 de euro“, a spus Andi Gherghe, director executiv 3G hub – inițiatorul proiectului – citat de observator.tv

În primă fază, a fost pregătit zidul. „Peretele a fost măturat cu perie dură, a fost contractată o mașină de la Salubriserv care a spălat zidul cu apă cu presiune mare, apoi a fost vopsit cu vopsea de exterior albă siliconată”, Ándi Gherghe, coordonator proiect.

Din păcate, șanțul de deasupra zidului este înfundat, coordonatorul proiectului a informat Primăria Târgu Mureș despre acest aspect și sperăm că va fi decolmatat. De asemenea, pentru ca lucrarea să nu se deterioreze, ar trebui realizată o rigolă de drenaj pentru apa pluvială care se adună lângă bordura adiacentă zidului.

Sâmbătă, de la ora 12.00, vom avea ocazia să vedem întreaga pictură finalizată și-l vom putea întreba direct pe IRLO ce vrea/ce a vrut să spună artistul 😉

Proiectul Metamorfoze este cofinanțat de Municipiul Târgu Mureș, în urma concursului de proiecte pentru finanțarea programelor/proiectelor culturale.

Le mulțumim sponsorilor: Caparol, Reea, Shopping City Târgu Mureș și Petto Media.

Sursa: 3g HUB Foto: Horia Grigoraș