Trei bărbaţi, din judeţul Mureş au fost identificaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, de poliţiştii mureşeni, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ulterior, cei în cauză au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

La data de 26 septembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică şi rutieră din cadrul aceleiaşi unităţi, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a trei bărbaţi, bănuiţi de furt de cablu de electricitate.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit că la data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 03.00, cei în cauză, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, toţi din Târgu Mureş, s-ar fi deplasat cu un autoturism, în zona unui ansamblu rezidenţial, din municipiul Târgu Mureş, de unde, dintr-un bloc aflat în construcţie, ar fi sustras cabluri de electricitate, în valoare de 10.000 de lei.

La scurt timp, bărbaţii au fost interceptaţi de către poliţişti, iar urmare a controlului efectuat, în autoturism, au fost identificate bunurile care ar fi fost sustrase, precum şi mai multe instrumente, posibil folosite la comiterea faptei.

În urma administrării probatoriului, la aceeaşi dată, faţă de cei în cauză, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ