În această noapte, după aflarea câștigătorului la primăria municipiului Târgu Mureș, în persoana lui Soós Zoltán, candidații Partidului Oamenilor Liberi ( POL) au mers la sediul de campanie al acestuia să îl felicite. Iată mesajul transmis de președintele POL, Dan Mașca:

“Azi noapte am trecut cu Adrian Muresan, Ovidiu Radian Vasu, Radu Bălaş si Andrei Chebuțiu pe la sediul de campanie al lui Soos Zoltan si l-am felicitat pentru rezultat.

Mulțumim celor ce ne-au votat in 2020.

Am rămas în CL Targu Mures, dar mai puțin cu un mandat. S-a întîmplat ceea ce știam, presupuneam că se va întîmpla, adică o fragmentare a CL Tg Mures datorita competitiei puternice a unor persoane cu notorietate mare si resurse financiare mari de la PNL, PMP, Pro Romania, adica a acelora ce in 2016 au stat in spatele lui Florea si care impreuna cu ceilalti de la UDMR si USR-PLUS au facut sa avem ceea ce este mai jos. Ce nu presupuneam ca se va intimpla a fost ca Alianta USR-PLUS sa nu faca pragul de 7%“, a transmis Dan Mașca.

Reamintim că potrivit numărătorii paralele, candidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Soos Zoltan, a obţinut, peste 25 de mii de voturi, câștigând detașat fotoliul de primar, fiind urmat la mare distanță de Claudiu Maior, candidatul Pro România, cu peste 7 mii de voturi, iar pe locul al treilea se află Theodora Benedek, candidatul PNL, cu peste 6 mii de voturi.

În ce privește componența Consiliului Local Târgu Mureș, conform primelor date, se pare că va fi format din consilieri de la șase partide. Iată cum vor fi împărțite mandatele:

UDMR 11 mandate
PNL 4 mandate
PSD 2 mandate
PMP 2 mandate
Pro Romania 2 mandate
POL 2 mandate

—-

Pol 3879 – 7,22%
Psd 4002 – 7.45%
PRO 3913 – 7.29%
Udmr 23714 – 44,17%
PMP 3747 – 6.978%
PNL8322 – 15.5%

Total voturi exprimate 53692