Se pare că individul maior claudiu nu renunță la impostură nici în ultimele ore pe care le mai petrece la primărie, așa cum a procedat pe tot parcursul ultimilor 16 ani. După ce s-a lăudat ani de zile cu lucruri la care nu avea nicio contribuție, aseară, cu tupeul de băiețaș de cartier care-l caracterizează, și-a mai atribuit o lucrare, cea care prezenta iluminarea arhitecturală a podului Mureș din municipiul Târgu Mureș. Din păcate pentru el, adevăratul inițiator al proiectului, consilierul local Radu Bălaș, a dat cărțile pe față, dovedind ceea ce poate fi una dintre ultimele minciuni ale individului. Pentru o corectă informare redăm integral comunicatul consilierului Radu Bălaș.

ULTIMA IMPOSTURĂ A LUI MAIOR! Meritul lui Claudiu Maior la realizarea podului peste Mureș este similar cu cel al lui tanti Ilonka de la Diamant. Zero. El se laudă însă ieri cum a fost iluminat podul, ca proiect al său de suflet. Dar finanțarea a venit de la Guvern, iar iluminatul arhitectural se datorează exclusiv amendamentelor mele din plenul Consiliului Local.

Amendamentul a fost făcut în 24 noiembrie 2016 și reamintit factorilor responsabili în data de 28 martie 2019, pentru că ei sunt obișnuiți să “uite”. Mai jos puteţi vedea fragmente din procesele verbale ale şedinţelor, care sunt documente publice şi verificabile. Potrivit amendamentelor mele, mai sunt de realizat parapeţii multicolori.

Pentru mine nu e o laudă asta, ci doar prezentarea realităţii şi trimiterea impostorului acolo unde îi e locul.

📍Dacă v-aţi săturat de impostori, daţi un share. Mersi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Proces verbal ședință CL Târgu Mureș – 24 nov. 2016:

Dl. consilier Bălaş: – vorbim de reabilitarea podului peste Râul Mureş, care merge în Unirii, eu am spus şi în comisii dar vreau să spun şi în plen, că ţin neapărat să se ţină cont de două chestiuni: acest pod să fie ulterior iluminat arhitectural, adică ştim cu toţii că şi în Occident când mergem, un pod poate deveni în sine un obiectiv turistic şi ţin mult ca acest lucru să se întâmple şi la Tîrgu Mureş dacă tot reabilităm din temelii podul şi în caietul de sarcini sau în etapele ulterioare să se prevadă ca parapeţii să fie multicolori şi să dăm posibilitatea artiştilor din Tîrgu Mureş să facă o combinaţie de culori a acestor parapeţi sau chiar nişte desene, asta urmează să stabilim ulterior, dar pentru a crea o valoare adăugată acestui pod şi din punct de vedere artistic şi posibil turistic ulterior.

Dl. consilier Papuc: – am înţeles domnule Bălaş, dar să aveţi în vedere că discutăm acum de reparaţii, iluminat arhitectural, concurs de proiecte, este vorba de investiţii şi este alt capitol, dar se poate face

Dl. consilier Bălaş: – nu e alt capitol, din discuţiile pe care le-am avut de mult timp, domnule Papuc, cu dl. Racz care se ocupă direct de acest lucru, m-a asigurat că ceea ce spun eu acum este perfect valabil pentru situaţia actuală şi nimic pentru viitorul îndepărtat. Sunt documentat bine în acest domeniu.

Proces verbal 24 martie 2019

Dl. consilier Bălaş:- acum, mi se pare în noiembrie 2016 când s-a discutat prima dată despre acest pod, au fost mai multe amendamente în plen care au fost aprobate. Două dintre aceste amendamente erau ale mele, ca acest pod să fie iluminat arhitectural, am înţeles că din acest punct de vedere totul este rezolvat şi Proiectul include acest lucru, iar al doilea amendament votat aici în plen a fost ca parapeţii podului să fie multicolori. Eu am luat legătura cu Direcţia tehnică, în special cu dl Lucian Racz de la Direcţia Tehnică, spun şi public asta ca să se şi consemneze acest fapt, dânsul nu ştia de amendamentul existent atunci am retrimis pentru că el este aprobat şi este în vigoare şi că parapeţii aceştia trebuie să fie multicolori. Am discutat cu dânsul am înţeles că a trimis la Direcţia de urbanism, cineva trebuie să facă o simulare pentru ca aceşti parapeţi să fie multicolori. În urma discuţiilor pe care le-am avut, am ajuns la concluzia că am putea chiar şi noi să oferim o simulare pentru ca aceşti parapeţi să fie multicolori şi să ducă la îndeplinire Hotărârea Consiliului Local adoptată acum 2 ani. Mulţumesc.

Dl. consilier Bakos: – şi eu vă mulţumesc pentru completare, deci mi se pare o chestie interesantă să mă apuc eu împreună cu d-voastră să colorăm nişte schiţe şi să le arătăm la Arhitect şef. Dar, asta e, eu vă felicit că vă ocupaţi de acest lucru şi mergeţi înainte, eu am încredere în d-voastră. Chiar nu am vrut să fie cu ton ironic, chiar e un lucru bun, că adesea păţim noi consilierii că votăm un lucru, adică facem un amendament şi ori nu se consemnează, ori când ajunge la executanţi iese altceva.


MS / Foto: colaj