Madridul a extins zonele izolate la 45, în ciuda recomandărilor Ministerului Sănătății de a închide toată capitala și orașele învecinate. Restricțiile intră în vigoare de luni. Între timp, nemulțumirea localnicilor crește, iar protestele s-au transformat în adevărate lupte de stradă.

Scenele violente sunt la ordinea zilei în Madrid, după ce autoritățile au izolat cartierele muncitorești din sudul capitalei. Localnicii acuză guvenul regional de discriminare și segregare socială.

Ministrul Sănătății a propus de asemenea limitarea accesului pe terase la 50 la sută din capacitate și interzicerea consumului în baruri, dar și alte măsuri mult mai stricte.

În ciuda recomandărilor Ministerului Sănătății, autoritățile regionale au hotărât doar să extindă restricțiile. Astfel, de săptămâna viitoare alte 8 cartiere se vor alătura celor 37 de zone deja izolate din regiunea Madridului.

Peste un milion de persoane sunt afectate de restricțiile de mobilitate din regiunea Madridului, printre care și mii de familii de români. Acestea nu au voie să părăsească perimetrele izolate decât pentru activități esențiale.

De luni, localnicii vor fi citați în ordine alfabetică pentru a fi testați pentru coronavirus.

Autoritățile estimează că fiecare centru va prelucra în jur de o mie de teste, zilnic.

MS / Foto: caracter informativ