Președintele Autorităţii Electorale Permanente anunță că au existat la nivelul birourilor electorale judeţene și de circumscripţie preşedinţi care au anunţat că sunt carantinaţi ori au fost confirmaţi pentru infecţia cu noul coronavirus.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică a spus vineri că există „personal suficient pentru a acoperi toate aceste înlocuiri la nivelul secţiilor de votare, astfel încât să ne asigurăm că aceste lucruri vor funcţiona normal sâmbătă şi duminică pentru aceste alegeri”.

„Da, au fost şi la nivelul birourilor electorale judeţene, la nivelul birourilor electorale de circumscripţie, până la acest moment, au fost preşedinţi care au anunţat că sunt carantinaţi, fie că au fost confirmaţi cu coronavirus, fie că au fost contacţi direcţi. Dar procedurile acestea acoperă şi avem personal suficient pentru a acoperi toate aceste înlocuiri la nivelul secţiilor de votare, astfel încât să ne asigurăm că aceste lucruri vor funcţiona normal sâmbătă şi duminică pentru aceste alegeri”, a declarat Constantin Buică, întrebat dacă până acum au fost confirmate de COVID-19 în rândul membrilor secţiilor de votare.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente nu a exclus posibilitatea să mai apară cazuri de COVID şi în zilele următoare şi duminică, în ziua votului, însă a adăugat fluxul membrilor în secţiile de votare poate fi asigurat.

Sursa: protv.ro