Peste câteva zile Regimul Florea & Maior, cu tot ce înseamnă el, va apune. Iar asta se datorează în bună măsură Partidului Oamenilor Liberi, care l-a “șubrezit” constant. Și chiar se poate spune că am fost buturuga mică.

Între 2016 și 2019, cei din POL am fost singurii critici, vehemenți adeseori, ai acestui nefast Regim. Eram singurii, deoarece, în acest timp, UDMR, PNL și PSD îl susțineau orbește și îi votau toate bugetele, execuțiile și aberațiile. Asta e realitatea și nu “aruncare cu mocirlă” a celor din POL către adversari.

Sigur că unii au memoria mai scurtă și ne amenință uneori că “nu vă mai votăm pentru că sunteți prea duri, negativiști, aroganți etc. ”. În sensibilitatea lor omit însă un lucru: tocmai datorită acestei durități și a unor fapte devoalate la nesfârșit s-a creat o stare de spirit majoritară, Florea a scăzut dramatic în sondaje, nu a mai candidat, iar schimbarea, nesperată acum câțiva ani, se va produce.

În ultimii patru ani ședințele Consiliului Local au devenit publice grație POL, iar orașul a putut vedea prima dată incompetența și șmecheria Regimului Florea în toată splendoarea sa. Nu cred că dispariția acestui regim, doar după apariția POL, este întâmplătoare.

Dacă POL va lua mai multe sau mai puține voturi în Târgu Mureș rămâne de văzut. Dar meritul de a contribui decisiv la schimbarea Regimului Florea nu ni-l poate lua nimeni.

Va fi mai bine. Nu are cum să nu fie mai bine. Știu asta. Nu-mi cereți să vă dau pronosticuri. Eu știu clar ce se va întâmpla și simt că va fi mai bine.

Regimul Florea a apus. Există pentru întâia dată premisele unei schimbări. Iar POL va trebui să fie acolo, pentru a trage semnalul de alarmă, atunci când schimbarea se va abate de la drumul său firesc.

Sursa: Radu Bălas / fb