Sports Festival a inaugurat, miercuri, la Cluj, prima staţie sport smart de autobuz din ţară, în care clujenii primesc un bilet de autobuz gratuit dacă fac 20 de genuflexiuni.

Clujenii pot să obţină timp de două săptămâni un bilet de autobuz într-un mod sănătos şi gratuit: făcând 20 de genuflexiuni. Ticketul se numeşte simbolic BILETUL DE SĂNĂTATE şi va fi valid pentru o călătorie în reţeaua de transport public a oraşului, zona urbană, se arată într-un comunicat transmis de Sports Festival.

Staţia sportivă inteligentă a fost amplasată în staţia de autobuz Memorandumului Sud şi va funcţiona timp de două săptămâni. Clujenii pot obţine Biletul de Sănătate zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00.

Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în faţa unui roboţel, într-un timp limită de două minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz.

Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant şi numără repetările.

Potrivit sursei citate, campania de sănătate iniţiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mişcarea şi de a promova un stil de viaţă sănătos.

“Toate acţiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeaşi misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mişcare, să descopere ce sport li se potriveşte şi să lase acel sport să le transforme viaţa. Acum, mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenţie şi un loc central în vieţile noastre. Prin sport se pot pune bazele prevenţiei şi educaţiei, publicul poate fi direcţionat către comportamente sănătoase pe termen lung”, declară directorul executiv al Sports Festival, Mirel Alexa.

MS / Foto: caracter informativ