Fără horă de Crăciun, îmbrăţişări de Revelion şi șorici jupuit direct de pe porc. Aşa vor arăta, cel mai probabil, sărbătorile de iarnă la munte.

Hotelierii ne aşteaptă cu drag, însă nu ne pot promite dans şi petreceri cu trupe renumite. În schimb, vor scădea preţurile, dacă turiştii nu vor avea acces la spa, piscine interioare şi locuri de joacă pentru copii.

Anul trecut, cu ocazia Revelionului petrecut într-un hotel de patru stele din Poiana Braşov, 180 de oameni s-au dezlănţuit pe ringul de dans. La miezul nopţii petrecăreţii s-au îmbrăţişat şi s-au pupat cu foc. Anul acesta, jumătate dintre invitaţi vor fi mutaţi în sala de conferinţe, iar petrecerea va fi mult mai… aşezată.

Gabriel Roșca, manager hotel: “Dans, cu părere de rău, nu vom avea dans, dar avem în calcul să facem un foc de artificii. Avem o sală de conferinţe generoasă, punem undeva la 70, 80 de persoane, să facem Crăciunul şi Revelionul, în două zone, cu muzica în ambele părţi.”

Toate locurile din hotel sunt rezervate încă de anul trecut, dar nu este exclus ca unii dintre clienţi să renunţe având în vedere noile condiţii.

Turistă: “Nu se poate fără dans. Dacă se va impune regula asta rămânem pe loc acasă, pentru că avem unde să ne desfăşurăm.”

Un complex turistic din Bran a fost rezervat în proporţie de 30 la sută pentru sărbătorile de iarnă. Tarifele pornesc de la 1000 de lei de persoană pentru patru nopţi de Crăciun şi ajung la 1500 de lei de Revelion. Gazdele mizează pe relaxare şi nu pe distracţie.

Ștefania Chintoan, manager complex turistic: “Ne gândim la tot ce putem face în funcţie de ceea ce ni se permite, ca de exemplu activităţi afară în aer liber, un cadru muzical în interior specific cabanelor de munte, cum suntem noi aici”.

La Păltiniş, porcul de Crăciun nu va fi pregătit în văzul turiştilor, ci va ateriza bucăţi, direct în farfuriile aduse de ospătari la mese. Iar Moş Crăciun nu va veni să se încălzească lângă şemineu.

Cornel Posea, administrator hotel: “Moş Crăciun va veni undeva afară, unde vom încerca să păstrăm distanţarea. Band-ul care cântă ştie să cânte şi dacă lumea trebuie să stea la masă şi vor fi la nivel de poveste.”

Turistă: “Ne gândim să revenim şi de Crăciun sau Revelion cu câţiva prieteni poate. Și speram să ciocnim un pahar la 12 noaptea fără mască.”

Multe hoteluri nu au stabilit încă preţurile finale pentru pachetele de sărbători. Aşteaptă să afle ce restricţii mai apar, şi abia apoi vor decide ce servicii pot oferi.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ