La Grădinița cu Program Prelungit “Licurici” din Târgu Mureș, o educatoare a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, vineri 18 septembrie, conform unei informări oficiale făcută către părinți, duminică, 20 septembrie. Din cauza lipsei acțiunilor și a altor informații oficiale, mulți părinți au ales să nu-și mai ducă copiii la grădiniță, de frică.

“Stimați părinți, vă informăm că în instituția noastră a fost depistat un caz pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la una dintre colege. Totodată, vă asigurăm că în grădinița noastră s-au respectat toate normele și procedurile impuse de lege, s-au luat toate măsurile necesare de protecție ca preșcolarii să fie în deplină siguranță. Vă vom aduce la cunoștință toate deciziile oficiale și concluziile anunțate de organele competente. În urma discuțiilor telefonice cu reprezentanții DSP-ului programul grădiniței rămâne același. În situația în care se va impune suspendarea cursurilor, vă vom anunța și pe dumneavoastră”, este mesajul transmis părinților.

Cu toate că în mesaj se promite informarea părinților privind desfășurarea evenimentelor, aceasta nu a mai fost făcută, astfel că părinții sunt foarte îngrijorați. Aceștia spun că “educatoarea a fost la serviciu și a intrat in contact cu mai multe colege săptămâna trecută. Ieri ar fi trebuit sa meargă cineva de la DSP sa facă o ancheta, dar nimic. Se mușamalizeaza totul, probabil pentru a nu influența buna desfasurare a alegerilor, care se pare ca e mai importantă decât sănătatea cetățenilor“.

Având în vedere că situația poate pune în pericol imediat sănătatea copiilor, solicităm un punct de vedere public, URGENT, din partea autorităților.

MS / Foto: caracter informativ