Poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au oprit, aseară, în trafic, pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Târgu Mureş, un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de ani, din Târgu Mureș.

Întrucât conducătorul auto a manifestat un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând faptul că acesta ar fi fost sub influența unor substanțe psihoactive.

În baza celor constatate, bărbatul a fost condus la unitatea medicală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate.

Totodată, urmare a verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au identificat în interiorul autoturismului materie vegetală de culoare verde-olive.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean reiterează faptul că  substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Astfel, legislaţia incriminează  ,, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în articolul 336 din Codul Penal, fiind prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ