Peste 88 de mii de români s-au vindecat de COVID-19. Datele oficiale, date vineri publicităţii, arată brusc un număr dublu faţă de raportările de până acum.

Autorităţile spun că este vorba de o revizuire făcută de Ministerul Sănătăţii. Practic, au fost incluşi şi acei români care nu au fost internaţi sau au fost externaţi fără să aibă un test negativ, dar care în decurs de 14 zile s-au făcut bine.

88.235 de persoane confirmate cu infecţia COVID 19 au fost declarate vindecate până acum în România. Asta deşi în urmă cu 3 zile statistica dată de Grupul de Comunicare Strategică indică 43.244 de pacienţi vindecaţi.

Diferenţa, spun autorităţile, o reprezintă oamenii care au ieşit pozitivi la testarea pentru noul coronavirus, dar nu au mers într-o unitate sanitară, alături de cei care au cerut să fie externaţi după 10 zile sau chiar mai puţin, chiar dacă nu aveau un test negativ.

Totodată s-au adăugat şi beneficiarii centrelor rezidenţiale pentru vârstnici, dar şi personalul medical din astfel de centre. Toţi aceştia sunt consideraţi vindecaţi la 14 zile după ce testul le-a ieşit pozitiv, confrom protocoalelor în vigoare.

Sursa: protv.ro