Experții în securitate au lansat un nou avertisment pentru posesorii unor smartphone-uri. Mai exact, aceștia atrag atenția asupra unei buline de culoare ce apare în partea dreaptă de sus a ecranului.

Dacă folosești un terminal iPhone și ai observat o bulină portocalie în partea de sus a ecranului ar trebui să te îngrijorezi. Se pare că aceasta apare atunci când o aplicație îți folosește microfonul.

De cealaltă parte, atunci când bulina este colorată în verde, înseamnă că o aplicație are acces la camera.

”Un indicator apare în partea de sus a ecranului ori de câte ori o aplicație îți folosește microfonul sau camera foto. În Control Center poți verifica dacă o aplicație le-a folosit de curând.”, a explicat un expert Apple.

”Dacă observi punctul respectiv pe ecran, poți glisa în jos din colțul telefonului pentru a deschide Centrul de Control, care îți va indica aplicația care te monitorizează”, a mai adăugat acesta.

De asemenea, experții în securitate recomandă să nu permiți niciunei aplicații pe care o instalezi în telefon să-ți folosească microfonul ori camera.

Această bulină este parte a noului sistem de operare iOS 14, care a fost lansat de curând. Pentru a-l instala trebuie să mergi în Settings – General – Software Update, iar sistemul tău de operare se va reactualiza în câteva momente.

MS / Foto: caracter informativ