De ieri și până azi au fost raportate 1713 noi îmbolnăviri de COVID-19. Niciodată în 6 luni nu s-a atins acest număr. Autoritățile au luat în calcul creșteri odată cu deschiderea școlilor dar au sperat să nu se depășească 1500 de cazuri noi. Din fericire, în județul Mureș s-au raportat doar 12 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Suceava redevine o problemă majoră, cu aproape 100 de persoane infectate în 24 de ore. Medicii se declară îngrijorați, dar premierul Ludovic Orban a anunțat că nu are de gând să impună noi restricții.

Cu 1713 de cazuri noi de îmbolnăviri, pandemia atinge cea mai înaltă cotă în România.

De la jumătatea lunii august, în țara noastră numărul infectărilor a atins record după record, iar raportările sub o mie de cazuri au fost mai degrabă excepții.

Cele mai multe cazuri noi sunt în București, Cluj și Suceava, județ în care situația se înrăutățește din nou. La Spitalul de Psihiatrie Siret mai mult de jumătate dintre pacienți sunt infectați, la fel și o bună parte dintre cadrele medicale.

Numărul de persoane cu Covid-19 a explodat la nivelul judeţului Suceava. Este vorba despre aproape 40 de persoane infectate la Siret și 91 în tot județul.

Judeţele Brașov și Suceava au acum aproape zece cazuri la o mie de locuitori.

Autoritățile fac încă o dată apel la respecatrea regulilor de protecţie și nu iau în calcul noi restricții.

Și numărul pacienților la terapie intensivă e la un nivel îngrijorător: 471 în acest moment. În condiţiile în care, la ultimele două raportări, nu există nici un bolnav de covid care să fie declarat vindecat.